Cosworth: "In 2013 meedoen om de zege"

Peterselieman

Cosworth keerde dit jaar als motorleverancier terug in de Formule 1, maar tot veel succes heeft dit nog niet geleid. Williams behaalde dit jaar goede resultaten, maar Cosworth denkt pas in 2013 als een nieuw motorenreglement ingaat mee te kunnen doen om de prijzen.

"We hebben een ambitieus plan en we willen dan ook zeker weer winnen. In het verleden werd Cosworth geassocieerd met de kleine teams, in een tijd dat er veel fabrikanten waren, en dat willen we veranderen. We willen het wereldkampioenschap weer winnen. Daarom is de relatie met bijvoorbeeld Williams erg belangrijk voor ons," zei algemeen directeur van Cosworth Mark Gallagher.

Cosworth levert dit jaar naast Williams ook de motoren aan Virgin, HRT en Lotus. Laatstgenoemde team zal volgend seizoen de overstap maken naar Renault. Ondanks dat Cosworth dit jaar niet aan een winnend team de motoren levert is het merk in het verleden vele malen kampioen geworden. De laatste keer dateert echter al weer van 1994 toen Michael Schumacher voor Benetton wereldkampioen werd.