Amsterdamse autobende opgerold

Redactie

De politie heeft deze zomer in Amsterdam en Antwerpen een internationaal opererende bende opgerold die zich bezighoudt met het stelen, omkatten en helen van auto's. In totaal elf mannen van 21 tot 40 jaar en een 19-jarige vrouw werden in juni en juli gearresteerd, meldt de politie vrijdag.

De wagens werden in Nederland en België gestolen. De verdachten voorzagen de auto's vervolgens met valse chassisnummers, kentekenplaten en kentekenbewijzen van een nieuwe identiteit. Daarna werden ze verkocht in Nederland, Spanje en Marokko.

De zaak kwam aan het rollen nadat via Meld Misdaad Anoniem tips waren binnengekomen over de handel in gedupliceerde auto's. Na onderzoek kreeg de recherche een stel daders in beeld, die vooral uit de Amsterdamse wijk Overtoomse Veld komen.

In de zaak doorzocht de politie onder meer ook twaalf woningen, een garage en een uitgaansgelegenheid in Nederland en België. Hierbij werden onder meer een groot aantal auto's, auto-onderdelen, mobiele telefoons en kentekenbewijzen in beslag genomen.

Elf verdachten moeten vrijdagmiddag voor de rechter verschijnen. De zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld.