[EL] Uitslag SSC Napoli - FC Utrecht

Niels (DerMeister)

Ook FC Utrecht heeft vanavond de eerste wedstrijd afgewerkt in de groepsfase van de Europa League. De ploeg van trainer Ton du Chatinier speelde knap met 0-0 gelijk tegen het Italiaanse SSC Napoli. Hieronder het verslag en de karakteristieken.

In de eerste helft was het vooral de thuisploeg dat het initiatief nam, maar echt gevaarlijk kon de Italiaanse ploeg niet worden voor het doel van Vorm. Naarmate de eerste helft vorderde, zocht Utrecht meerdere malen de aanval. De verdediging van Napoli had hier zichtbaar moeite mee en mocht blij zijn dat er voor rust geen doelpunten vielen.

Zo brak Mertens door de verdediging van Napoli, maar hij zag zijn schot gestopt worden. Ook Demouge, die zijn debuut maakte in het shirt van Utrecht, was dicht bij een treffer. Hij wist een rebound, na een poging van Cornelisse, ook gestopt worden. Van Wolfswinkel was het dichtst bij een doelpunt, maar hij kopte uit een voorzet van Mertens maar net naast het doel.

Na rust rook Utrecht kansen om de volle buit mee te nemen uit Napels, maar de kansjes die de ploeg van Du Chatinier kreeg, werden niet afgemaakt. Napoli kon vooral in het begin van de tweede helft hier weinig tegenover stellen, maar werd in de slotfase toch een paar keer gevaarlijk.

De Italiaanse ploeg stuitte echter telkens op de prima keepende Vorm. Hij wist onder andere een hard schot van Lavezzi op mooie wijze te pareren. In de slotfase drong Napoli aan, maar Utrecht hield knap stand en nam een dikverdiend punt mee terug naar Nederland.

SSC Napoli

0 - 0

FC Utrecht

 
 Gele kaart: Yebda, Cavani, Gargano, Maggio, (SSC Napoli), v. Wolfswinkel, Demouge, Silberbauer, (FC Utrecht)
 
Stadion: Stadio San Paolo, Napels
Toeschouwers: 10.000
Arbiter: Vad (Hon)
Bijzonderheden: -
 
Opstelling:   Opstelling:
De Sanctis
Santacroce
Cannavaro
Aronica
Zúñiga
Gargano
Yebda (Lucarelli/76)
Dossena (Maggio/69)
Sosa (Hamsík/56)
Cavani
Lavezzi
  Vorm
Cornelisse
Schut
Wuytens
Nesu
Duplan (Maguire/84)
Silberbauer
Lensky
Mertens (Danso/89)
Demouge
v. Wolfswinkel