Rigters: "In Nederland moet alles perfect zijn"

Olga Kroeders

Maceo Rigters is hongerig naar speelminuten. De aanvaller verruilde op de slotdag van de transferperiode Blackburn Rovers voor Willem II.

Na het succesvol verlopen jeugd-EK vertrok de aanvaller naar Engeland, maar zijn avontuur liep uit op een groot fiasco. "Als je geen vertrouwen krijgt, raak je de bal anders", aldus Rigters tegen Voetbal International.

Rigters wil weer belangrijk zijn voor een elftal. "Daarom is het belangrijk dat ik bij Willem II aan spelen toekom. Er hoeft maar een voorzet verkeerd op mijn knie te belanden en mijn eerste doelpunt valt. Dan schiet ik hem er de volgende keer wel mooi in. Daar reken ik op. Ik moet keihard werken en wachten op mijn eerste goal."

"In Nederland moet alles perfect zijn, terwijl voetbal draait om goals. Wij zeggen: Klaas-Jan Huntelaar scoort twintig keer, maar hij voetbalt niet mee. Over Jerrel Hasselbaink waren de mensen ook altijd sceptisch. In Engeland wordt hij meer gewaardeerd dan hier", besluit de hoofrolspeler. "Ik laat me nooit beïnvloeden door wat mensen zeggen."