Anelka geeft Franse bond trap na

Olga Kroeders

De soap rond Nicolas Anelka heeft weer een vervolg gekregen. De 31-jarige spits scoorde gisteravond tweemaal in het Champions League-duel van Chelsea bij MSK Zilina (1-4 winst) en vierde de treffers met een handboeigebaar. "De actie was een signaal aan de Franse voetbalbond naar aanleiding van wat er gebeurd is tijdens het WK", zei Anelka tegen Skysports.

De Franse voetbalbond schorste Anelka onlangs voor achttien wedstrijden. De spits had in de rust van het tweede groepsduel met Mexico bondscoach Raymond Domenech beledigd en werd na de wedstrijd naar huis gestuurd.

Anelka maakte vlak na het uitspreken van de straf door de Franse voetbalbond een einde aan zijn interlandcarrière. "De gebeurtenissen van de zomer zijn verleden tijd. Ik focus me nu volledig op Chelsea", zei de spits.

Het wegsturen van de goaltjesdief was een van de vele incidenten rondom Les Bleus tijdens het voor de Fransen desastreus verlopen WK. Ook aanvoerder Patrice Evra, Jérémy Toulalan en Franck Ribéry kregen een schorsing opgelegd. Frankrijk pakte in een poule met Uruguay, Zuid-Afrika en Mexico slechts een schamel puntje. Domenech is inmiddels vervangen door Laurent Blanc.