Halo: Reach-verkopen erg goed

Redactie

Halo: Reach heeft na de lancering dinsdag al 154 miljoen euro opgeleverd. Dat heeft Phil Spencer van Microsoft woensdag verteld tijdens een presentatie in Japan. De softwaregigant verwacht dat dit bedrag hoger ligt dan andere games, films en boeken op hun eerste dag binnenhalen.

De game heeft nu al het record gezet voor de meeste spelers die tegelijkertijd online waren op de Xbox 360, maakte gamestudio Bungie bekend. Het is niet bekend om hoeveel spelers het precies gaat. Op dit moment spelen ruim 2,4 miljoen gamers Halo: Reach online.

Het schietspel is de laatste Halo-game die gemaakt wordt door Bungie Studios, de grondleggers van de Halo-serie. Halo: Reach is een prequel die zich afspeelt voor de avonturen van Master Chief. In de game probeert een team soldaten eert de laatste verdedigingslinie voor de aarde, Reach, te beschermen tegen de kwaadaardige Covenant.

Bungie is een tienjarige samenwerking gestart met gameuitgever Activision voor een nieuwe gameserie. De gamestudio 343 Industries neemt de werkzaamheden aan de Halo-serie over.