Verstappen: "Tijd rijp voor Van der Garde"

Peterselieman

Het silly season in de Formule 1 is weer losgebarsten. Bij de topteams liggen alle coureurs al vast, maar in het midden- en achterveld zijn nog vele stoeltjes te verdelen. Ook de Nederlander Giedo van der Garde is in gesprek met renstallen over een stoeltje voor volgend jaar. Volgens Jos Verstappen is de tijd rijp voor hem.

"In de eerste plaats zou het voor de Nederlandse autosport en voor de populariteit van de Formule 1 in ons land een enorme impuls betekenen als men daarin zou slagen. Daarnaast denk ik dat voor Giedo ook de tijd rijp is. Want als hij ooit de stap moet maken, dan is het wel nu," zei Verstappen in zijn column in De Telegraaf.

"Giedo rijdt momenteel al voor het tweede jaar in de GP2, een klasse die wel eens het voorportaal van de Formule 1 wordt genoemd. Het seizoen gaat voor hem gepaard met ups en down. Wat de oorzaken daarvan ook zijn. Giedo is iemand die absoluut goed kan racen en goede acties in huis heeft, maar ik denk wel dat hij nog iets constanter moet worden."

"In de autosport gaat het echter niet alleen om het talent. Er komt veel meer bij kijken en het is even afwachten hoe hij en de mensen om hem heen dat oppakken. Ik hoop voor hem dat het lukt om bij één van de teams in de middenmoot onderdak te vinden, zodat hij in ieder geval als coureur iets kan laten zien."

"Ik las dat er in ieder geval wordt gesproken met Virgin en Lotus. Die teams zitten dit seizoen niet in de middenmoot, maar de wagens van Lotus zien er goed uit en ik vind dat die renstal het voordeel van de twijfel verdient. Misschien dat ze voor volgend seizoen een betere auto kunnen bouwen als ze meer de tijd hebben. Wat er ook gebeurt, ik hoop in ieder geval dat Giedo de juiste keuze maakt."