Koster: "We moeten PAOK niet onderschatten"

Olga Kroeders

Adrie Koster begint vandaag met Club Brugge aan de groepsfase van de Europa League. In het eerste duel wacht PAOK Saloniki.

"Zoals aangegeven net na de loting zijn we ingedeeld in een vrij pittige groep", zegt de Nederlandse trainer op de clubsite van Club Brugge. "Villarreal moet als de favoriet gezien worden en dan is het aan ons om ons te meten met Dinamo Zagreb en PAOK Saloniki. PAOK is een ploeg die allerminst onderschat mag worden."

"In de voorrondes van de Champions League gingen ze er nipt uit tegen Ajax. En het had even goed anders kunnen lopen want Stekelenburg pakte op het juiste moment een strafschop", aldus Koster, oud-trainer van Ajax. "Als je weet dat ze in de voorronde Fenerbahçe hebben uitgeschakeld, dan heeft PAOK heel wat kwaliteiten."

"Als ploeg is het een heel moeilijk te ontwrichten blok en bovendien beschikken ze over een aantal spelers die met een individuele actie het verschil kunnen maken. Voorin hebben ze een aantal goeie spitsen die de actie kunnen maken maar ook bijzonder snel zijn. Ook verdedigend zit het heel goed in elkaar", vervolgt de Nederlander.

"Op het middenveld hebben ze met Garcia een type speler als onze Blondel. De stofzuiger op het Griekse middenveld die de weg vrij maakt voor Ivic, nog zo'n gevaarlijk heerschap. In feite kun je PAOK in heel wat opzichten vergelijken met Club. Zelfde systeem, zelfde type spelers", besluit Koster zijn analyse van de Griekse tegenstander.