Djokovic put energie uit Davis Cup

Olga Kroeders

Novak Djokovic verwacht dat hij fit genoeg is om vrijdag met Servië in actie te komen tegen Tsjechië in de halve finale van de Davis Cup. De 23-jarige nummer twee van de wereld speelde maandag nog een uitputtingslag in de finale van de US open tegen Rafael Nadal. "Na die wedstrijd was ik fysiek en mentaal totaal uitgeput, maar om voor mijn land aan te treden in zo'n belangrijke wedstrijd vind ik altijd genoeg kracht en energie."

Djokovic versloeg in New York in de halve finale Roger Federer en speelde tegen Nadal in de eindstrijd ook bij vlagen indrukwekkend. "Ik liet mijn beste tennis van de laatste twaalf maanden zien. Na deze sterke reeks heb ik mijn zelfvertrouwen volledig teruggewonnen", vindt de huidige nummer twee van de wereldranglijst.

De Serviërs dienen in de halve finale af te rekenen met het Tsjechië van kopman Tomas Berdych. De nummer zeven van de wereld bereikte afgelopen zomer nog ten koste van Djokovic de finale van Wimbledon. De Djoker is dan ook vol respect. "Tomas is op dit moment een van de beste spelers van de wereld", zegt Djokovic. "Hij is op verschillende vlakken heel sterk. Hij speelt goed en heeft een sterke service."

Servië staat voor het eerst in de halve finale van de Davis Cup. Tsjechië is de verliezend finalist van vorig jaar. Spanje was toen in de eindstrijd te sterk.