'Demouge staat voor Utrecht-debuut in Napels'

Peterselieman

Frank Demouge maakt donderdag waarschijnlijk zijn debuut in het shirt van FC Utrecht. Dat heeft een woordvoerder van de club aan het Algemeen Dagblad gemeld. De ploeg uit de Domstad gaat op de eerste speeldag van de Europa League op bezoek bij Napoli.

Demouge vervangt in Italië de geblesseerde Jacob Mulenga. Hij heeft nog teveel last van een blessure aan de hamstring, evenals Nana Asare. Beide spelers zijn niet afgereisd naar Napels. Dries Mertens is er wel weer bij, hij was zondag tegen FC Groningen geschorst.

"Mulenga en Asare hebben maandag een half uur meegedaan met Jong Utrecht. Maar trainer Ton du Chatinier wil geen risico's nemen met de twee", vertelt een woordvoerder. "Dan is de keuze voor Frank in de basis een logische."

Frank Demouge (28) verruilde onlangs op de laatste transferdag Willem II voor FC Utrecht. Gezien de concurrentie met onder meer Ricky van Wolfswinkel komt de Nijmegenaar normaal gesproken niet in aanmerking voor een basisplek. Utrecht is in de Europa League ook ingedeeld bij Liverpool en Steaua Boekarest.