Bos: "Jordania heeft kijk op het spelletje"

Jeffrey

Een maand na de overname van Vitesse door Merab Jordania blijven goede resultaten nog even achterwege. Trainer Theo Bos heeft de nieuwe clubeigenaar ondertussen wel beter leren kennen.

Jordania verklaarde na zijn komst dat Bos de leiding over het elftal zou houden. "Aan die belofte heeft hij zich tot nu toe keurig aan gehouden", zegt de coach tegen NUsport. "Ik zie Jordania een paar keer per week. Ik vind het een innemende man die kijk heeft op het spelletje. Tegen ADO Den Haag zat hij voor het eerst op de tribune. Na afloop kende hij alle namen van de spelers uit zijn hoofd."

"Dat siert hem wel, dan heb je goed op zitten letten", gaat Bos verder. De oefenmeester weet nog niet wat Jordania met de club van plan is. "We moesten eerst de kortetermijnproblemen oplossen. We zullen elkaar nu vaker spreken om te kijken welke kant we opgaan. Ik hoor al verhalen over het handelshuis Vitesse. Maar welke club is tegenwoordig geen handelshuis?"

Bos verwacht dat de komst van veel nieuwe spelers niet ten koste gaat van de eigen jeugd. "Ik weet dat Jordania de jeugdopleiding belangrijk vindt. Daar wordt veel in geïnvesteerd." Vitesse staat na vijf duels in de Eredivisie op drie punten. Zaterdag komt NAC Breda op bezoek in Arnhem.