Jol: "Ik weet niet of Mourinho een spelletje speelt"

Jeffrey

De selectie van Ajax heeft dinsdagavond een training afgewerkt in het Estadio Santiago Bernabéu. Na de oefensessie belegde trainer Martin Jol een persconferentie. Hij heeft zijn spelers de opdracht meegegeven om vooral te genieten van wat er komen gaat.

"We moeten genieten van de atmosfeer. We hebben dit doel via een omweg bereikt. De clubs waartegen we in de groepsfase spelen is een soort bonus. Voor de jonge gasten is dit een fantastische ervaring. Ook voor mij is dit bijzonder. Real Madrid heeft na Ajax het mooiste tenue. Het is een club die me aanspreekt, dat meen ik echt."

José Mourinho gaf eerder al aan dat hij denkt dat Ajax op dit moment verder is dan Real Madrid. "Misschien zijn we verder, misschien niet", reageert Jol. "Ik weet niet of Mourinho een spelletje speelt, maar als dat zo is, is dat niet nodig'. Hij beschikt over allemaal topspelers. Maar ik denk dat ik wel zo'n beetje begrijp wat hij bedoelt."

Toen Jol nog werkzaam was bij Tottenham ontmoette hij Mourinho al een paar keer. "Ik heb hem een paar keer ontmoet. Dan is hij een heel sociale, joviale kerel. Zeker als je samen in Engeland hebt gewerkt, heb je een band met elkaar."