Iniesta: "We moesten het goede gevoel weer terugkrijgen"

Peterselieman

FC Barcelona speelde Panathinaikos dinsdagavond helemaal zoek in het eigen Camp Nou. Het werd uiteindelijk 5-1 voor de thuisploeg, waar de score overigens nog veel groter had kunnen uitvallen. Andres Iniesta hield een goed gevoel over aan het duel.

Vanaf de eerste minuut zette Barça de Griekse tegenstander onder druk. Er waren genoeg kansen voor de thuisploeg, maar deze werden vooralsnog niet benut. En waar Barcelona de doelpunten in eerste instantie niet maakte, deed Panathinaikos dat wel. De Grieken kwamen dan ook verrassend en geheel tegen de verhouding in op voorsprong.

Maar aan de hand van Lionel Messi kwam Barcelona terug. De Argentijn scoorde zelf twee keer, miste een strafschop en was betrokken bij de doelpunten van David Villa, Pedro en Dani Alves.

"We moesten het goede gevoel weer terugkrijgen", zei Iniesta na afloop tegenover Marca. "We hebben een hele complete wedstrijd gespeeld. We zijn het toernooi lekker begonnen. Van buitenaf waren er misschien wat zenuwen, maar in de kleedkamer hebben wij nooit twijfels gehad. We wisten dat het niet goed was tegen Hércules (0-2) en daarom keken we uit naar deze wedstrijd."

"Een nederlaag doet ons allemaal pijn. Maar het is er slechts één dus we bleven kalm. Het team dat speelde tegen Panathinaikos heeft een stap vooruit gemaakt en we moeten ons nu concentreren op de volgende wedstrijd tegen Atletico Madrid in het Calderon. Dat is een speciale wedstrijd en een hele moeilijke. We zullen alles geven om daar te winnen", aldus Iniesta.