Enorme trucks van A15 geplukt

Redactie

Drie gigantische vrachtwagentransporten hebben dinsdagochtend op de A15 bij het Gelderse Zetten een rijverbod opgelegd gekregen. Twee van de drie voertuigen waren twee meter te lang. De combinaties geladen met damwanden mochten maximaal 27 meter lang zijn maar waren langer dan 29 meter.

De chauffeurs mogen pas weer verder rijden als er een nieuwe ontheffing is afgegeven en dat kan volgens de politie wel een paar dagen duren. In de tussentijd staan ze op een parkeerplaats.

De derde combinatie was 37 meter lang, vijf meter breed, 4,4 meter hoog en woog 167.000 kilo. Deze reus reed op een niet toegestaan tijdstip. De truck mocht alleen tussen 20.00 en 06.00 rijden onder begeleiding van een transportbegeleider. Het transport werd bovendien begeleid door een Duitser die niet bevoegd was om dat werk in Nederland te doen.

Het transport had een onderdeel van een machine uit Tsjechië bij zich om naar Rotterdam te brengen. Deze vrachtwagen mag dinsdag na 20.00 uur weer verder als de begeleider de juiste papieren heeft, meldt het KLPD.