Geest gefilmd in Engelse pub

Djeez

Andrew Bateman runt al zeventien jaar een kroeg in het pittoreske Penrith, in het Engelse graafschap Cumbria. Al die tijd had hij nooit last gehad van een geest, totdat hij onlangs de bewakingsbeelden van 1 september terugkeek. Hierop is duidelijk een geest te zien, die ruim een halve minuut door de Wolve Pub spookt.

De 38-jarige Andrew besloot met de beelden naar het naastgelegen reisbureau te gaan, met wie hij samen een pand deelt. Zij vertelden hem dat er vroeger een uitvaartcentrum in het gebouw had gezeten. Ineens begreep Andrew waarom zijn hond doodsbang is zodra hij het café betreedt. "Ik geloof niet in geesten, maar dit maakt me toch wel bang", geeft de kroegbaas toe.

Op de bewakingsbeelden van de buurman, die exact een week later zijn geschoten, is te zien dat een computermuis uit zichzelf over het bureau beweegt. Ook gaat een monitor plotseling aan en valt een groot bord van de etalageruit.

"Op een dag keek ik de beelden met een vriend. Ik wilde het scherm net uitzetten, toen mijn vriend om 0.18 uur iets vreemds zag. Een witte gedaante lijkt duidelijk uit de woonkamer te komen en zweeft 31 seconden door de kamer. Hierna verdwijnt hij weer door het plafond. Ik geloof niet in geesten, maar dit is toch wel beangstigend. Ik herken zelfs een gezicht. Het vreemdste is nog dat de buren hetzelfde hebben meegemaakt."

Ook de 22-jarige Amy Dryden die werkt bij het naastgelegen reisbureau huivert van de beelden. "Sinds ik de beelden heb gezien, slaap ik slecht", bekent ze. "Dit was vroeger een uitvaartcentrum en ik heb altijd het gevoel dat ik boven waar de brochures liggen word bekeken. Ik was met stomheid geslagen toen ik de beelden van de pub zag."

Andrew heeft inmiddels een medium geraadpleegd. Zij beweert de aanwezigheid van bezoekers van gene zijde te hebben gevoeld in de kroeg.


De bewuste beelden van het spook. Slaap lekker...