FOK!kers gaan voor Go Ahead Eagles

Sjors (Sj0rSz)

In de afgelopen dagen gaf FOK!sport zijn users de kans om op zijn/haar favoriete ploeg uit de Jupiler League te stemmen. Aan de hand daarvan gaan we ook bekijken of we het nieuws uit de Eerste Divisie op kunnen voeren, aangezien dat in onze ogen nog wat summier is.

Sinds 9 september zijn er meer dan 1400 stemmen uitgebracht. Go Ahead Eagles kreeg uiteindelijk de meeste stemmen, namelijk 18,1%. De ploeg uit Deventer werd gevolgd door Sparta Rotterdam, dat vorig seizoen uit de Eredivisie degradeerde. De Rotterdammers kregen 13% van de stemmen. De top drie wordt gecompleteerd door Cambuur Leeuwarden, dat 12,8% van de stemmen kreeg.

Fritzz2 noemde Go Ahead Eagles, de winnaar van deze poll, de meest Engelse club uit Nederland. Een supporter van Cambuur Leeuwarden, De_Dwaas, hoopt dat er nog niet snel gepromoveerd zal worden. "Liever hierna nog één of twee seizoenen meedraaien om het kampioenschap in de Jupiler Leauge en met minder schuld en wellicht een nieuw stadion de Eredivisie in dan promoveren en dieper in de schuld en direct weer degraderen."

Tot slot dacht The_Avatar, die overigen geen stem uitbracht, het volgende: "Kom op zeg geen een van deze clubs zal ooit wat betekenen in Nederland." Het is echter aan de ploegen uit de Jupiler League om dit te bewijzen. Zo was Heracles Almelo ook jaren actief in deze competitie, maar liep vorig seizoen nipt Europees voetbal mis.

Bekijk de poll voor alle andere resultaten!