EVE Online-speler steelt 34 duizend euro

Redactie

Een speler heeft virtueel geld met een waarde van ruim 34 duizend euro in de grootschalige game EVE Online gestolen. De speler wist dit fortuin te bemachtigen door een investeringsmaatschappij in de game op te lichten.

De speler met de naam Bad Bobby wist zich met meerdere karakters tot de top van een investeringsmaatschappij in EVE Online op te werken. De overige leden wisten echter niet dat deze karakters door één speler werden bestuurd. Vervolgens kon hij het geldbedrag loskrijgen door een meerderheid van de stemmen in de virtuele bestuurskamer aan zichzelf toe te kennen.

Het is niet bekend of Bad Bobby zijn virtuele buit aan andere spelers in ruil voor echt geld wil verkopen of gebruikt om zijn bankrekening in de game te spekken. Het is niet de eerste keer dat er personen binnen de online wereld van EVE Online worden opgelicht. Eerder ging de leiding van een grote virtuele bank er met het geld van duizenden spelers vandoor.

EVE Online is een online spel dat zich afspeelt in een gigantisch universum. De spelers kunnen ruimteschepen besturen, maar ook handel voeren of grondstoffen delven.