Vijftien jaar cel voor moord tijdens seksafspraak

Redactie

De 21-jarige Farhan B. uit Almere is dinsdag veroordeeld tot vijftien jaar cel voor het doodsteken van een 51-jarige man in het Woldpark in Lelystad in november. De rechtbank in Zwolle acht de man schuldig aan doodslag.

B. heeft het slachtoffer volgens de rechtbank tien keer in de borst, rug en linkerarm gestoken. Vervolgens ging hij ervandoor met de portemonnee van het slachtoffer, waarna hij nog geen kwartier na het steekincident met de pinpas van het slachtoffer is gaan pinnen. Dat hij dit kon doen, noemt de rechtbank 'gewetenloos en koelbloedig'. Het lichaam van het slachtoffer werd uiteindelijk in bosjes gevonden door een voorbijganger.

De verdachte en het slachtoffer leerden elkaar via een homo-erotische chatsite kennen. Voor de fatale ontmoeting op 17 november hadden de twee elkaar een keer eerder gezien. B. zou het slachtoffer voor de tweede afspraak met de belofte van seks naar het park hebben gelokt, waarbij het hem volgens de rechtbank van meet af aan echter om 'geldelijk gewin' ging.

Het Openbaar Ministerie had achttien jaar cel tegen de man geëist. De rechtbank komt echter tot een lagere straf, onder meer omdat hij geen strafblad heeft.