Fietser gewond door visdraad over weg Diemen

Redactie

Een fietser in Diemen is zondagochtend gewond geraakt door een nylon visdraad die over de weg was gespannen. De 27-jarige man fietste in de schemering met een behoorlijke vaart tegen de draad. Hij voelde volgens de politie een enorme pijn aan zijn keel, maar kwam niet ten val. Zijn verwondingen vallen, op rode striemen na, mee.

De man heeft na het incident op het Aalscholverpad in de richting van Station Duivendrecht aangifte gedaan. De politie tast nog in het duister over de daders. Ook is onduidelijk of het om een uit de hand gelopen grap gaat of een gerichte aanslag gericht tegen de fietser.

"Zijn verwondingen vielen gelukkig uiteindelijk mee. Je kunt je voorstellen dat het erger had kunnen aflopen als een bromfietser met hoge snelheid tegen de draad was gereden", zegt een woordvoerder van de politie.

De politie is op zoek naar getuigen of andere mogelijke slachtoffers. "Misschien hebben andere mensen die draad wel net op tijd gezien en zijn ze afgestapt. Mensen die iets hebben gezien of meer weten over de zaak worden gevraagd te bellen."