Sauber vervangt De la Rosa door Heidfeld

Peterselieman

Het Formule 1-team Sauber heeft bekend gemaakt dat vanaf de race in Singapore Pedro de la Rosa vervangt door Nick Heidfeld. De Duitser zal de Spanjaard voor de vijf resterende races in het F1-seizoen 2010 gaan vervangen. Momenteel is Heidfeld nog in dienst bij Pirelli dat de nieuwe banden voor 2011 test.

De zet van Sauber is niet verrassend, omdat Heidfeld de renstal beter kent dan De la Rosa en hij hierdoor makkelijker in staat moet zijn om het potentieel van de bolide beter te benutten en samen met Kamui Kobayashi kan werken aan verbeteringen.

De la Rosa is verbijsterd over het besluit. "Ik ben verrast door de beslissing van het team, maar ik respecteer het en ik wens het team het beste voor de rest van dit seizoen. Ik ben nog steeds van plan om in 2011 in de Formule 1 te gaan rijden."

Heidfeld: "Ik kijk er heel erg naar uit om weer te gaan racen met een Formule 1-bolide. Na de afgelopen maanden ben ik gemotiveerder dan ooit. Voor mij voelt het als thuiskomen, omdat ik zeven jaar geracet heb voor het team uit Hinwil. Ik ga me zonder twijfel meteen thuisvoelen en hierdoor kan ik snel aan de auto wennen. Ik wil teambaas Peter Sauber bedanken voor het geloof dat hij in mij heeft."