F1-teams slagen voor flextests

Peterselieman

Alle Formule 1-teams zijn geslaagd voor de nieuwe flextests die de FIA voor de bolides geïntroduceerd heeft. Na het aanscherpen van de tests voor de voorvleugels kwam de autosportfederatie met een test die de voorzijde van de vloer moest controleren op de beweeglijkheid.

De controverste rond de voorvleugels ontstond nadat uit foto's bleek dat Red Bull Racing en Ferrari hun vleugels dichter bij de grond konden laten brengen dan de rivaliserende teams. Hierdoor hadden ze in de snelle bochten en bij het remmen een voordeel. In België werd het gewicht dat de voorvleugels moesten kunnen weerstaan verdubbeld naar 100 kilogram en in Italië kwam daar een test voor de voorzijde van de vloer bij. Ook mocht de vloer nog maar uit twee delen bestaan.

Vrijwel alle teams hebben om te slagen voor de tests hun bolides aan moeten passen, maar allen claimden ze dat ze qua prestaties niets in hoefden te leveren. Zowel Ferrari als Red Bull en McLaren kwamen gisteren na afloop van de kwalificatie eenvoudig door de tests.