Opa waagt leven voor redden kliko

Djeez

Een 81-jarige Brit heeft gisteren laten zien dat een goede buur beter is dan een verre vriend. De man waagde zijn leven toen hij de vuilnisbak van zijn buurman in de zee zag drijven. De kustwacht van Wales moest er uiteindelijk aan te pas komen om zowel de oude man als de kliko uit het water te redden.

De ouwe baas bedacht zich gistermiddag geen moment toen hij zag hoe de ruwe golven vat kregen op de vuilnisbak van de buurman en deze het water in sleurden. Hij sprong in zijn rubberbootje en roeide erachteraan. Helaas voor hem waaide het nogal, waardoor de bak en hijzelf ruim anderhalve kilometer uit de kust waren gedreven.

De hoogbejaarde man, die zonder zwemvest of waterdichte kleding het water op was gegaan, is gered door de kustwacht. De felbegeerde kliko had hij inmiddels ingehaald en vastgemaakt aan zijn bootje. De kustwacht heeft zowel de onderkoelde man als de vuilnisbak weer teruggebracht op vaste wal. Ook het vuilnis dat zich nog in de halfvolle bak bevond is weer heelhuids teruggekomen.