Korandominee naar New York gevlogen

static

De Amerikaanse dominee die het plan had opgevat om zaterdag, op de dag van de herdenking van de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten, korans te verbranden is vrijdagavond plaatselijke tijd naar New York gevlogen. Omringd door politieagenten werd hij na aankomst op het vliegveld LaGuardia naar een taxi begeleid.

De zoon van Terry Jones, Luke, liet vrijdag weten dat de koranverbranding zaterdag niet zou plaatsvinden. Jones zou op zijn plannen zijn teruggekomen na woedende demonstraties in de islamitische wereld, een telefoontje van de Amerikaanse minister van defensie en de oproep van religieuze en politieke leiders en zijn dochter om zijn actie niet uit te voeren.

Eerder had Jones laten doorschemeren dat hij de koranverbranding zou staken als de imam van het te bouwen religieuze centrum nabij Ground Zero in New York het gebouw elders zou oprichten. Een imam uit Florida zei een ontmoeting te hebben geregeld met Abdul Rauf, de imam in New York. Rauf liet echter weten dat hij niet van plan was Jones te ontmoeten, hoewel hij eraan toevoegde bereid te zijn iedereen te ontmoeten die 'serieus bereid is vrede na te streven'.