[US Open] Clijsters kan titel verdedigen

Jeffrey

Kim Clijsters heeft zichzelf de kans gegeven haar titel bij de US Open te verdedigen. De Belgische nummer twee van de plaatsingslijst versloeg in de halve eindstrijd nummer drie Venus Williams met 4-6, 7-6 (2), 6-4. Clijsters neemt het in de finale op tegen Vera Zvonareva die in de andere halve eindstrijd Caroline Wozniacki, de verliezend finaliste van vorig jaar, versloeg.

Williams en Clijsters maakten er een prachtig tennisgevecht van waarbij de Amerikaanse het eerste schot afvuurde door via een break de eerste set naar zich toe te trekken. In de tweede set nam Clijsters twee keer een break voorsprong, maar telkens kwam Williams terug. In de tiebreak haperde de opslag van de nummer drie van de plaatsingslijst plotseling en Clijsters kon profiteren door met 7-2 te winnen.

In de derde set gingen beide vrouwen voor de winst. Weer was het Clijsters die als eerste de opslag van Williams brak. Weer kwam Williams sterk terug en de games daarna waren zwaarbevochten. Met een aantal geweldige reddingen en verwoestende forehands van Clijsters op beslissende momenten, plaatste de Belgische nog een break. Nu serveerde ze de wedstrijd uit.

Voor Clijsters, die de titels in 2005 en 2009 won en daartussendoor niet speelde in New York, is het haar twintigste zege op rij.

Eerder op de dag wonnen Bob en Mike Bryan de titel in het mannendubbelspel. De Amerikaanse broers versloegen het Indiaas/Pakistaanse duo Rohan Bopanna en Aisam-Ul-Haq Qureshi in twee tiebreaks: 7-6 (5), 7-6 (4). Voor Qureshi was het zijn tweede verloren finale in twee dagen. Ook in het gemengd dubbel moest hij de titel aan Bob Bryan laten.