Agent schiet op auto na dollemansrit

Redactie

De politie heeft vrijdagavond in Heerlen meerdere keren op een zwarte suv-auto geschoten die met hoge snelheid op een groep mensen probeerde in te rijden. Ook probeerde de bestuurder twee agenten te raken. De bestuurder uit Landgraaf en een bijrijder uit Heerlen zijn aangehouden, meldt de politie. Niemand raakte gewond.

De 24-jarige bestuurder van de auto reed rond 00.30 uur in de Willemstraat op een groep van tien mensen in. Het voertuig kwam met gierende banden uit de Spoorstraat en ramde eerst een verkeerspaal. De hevig geschrokken mensen op de stoep renden alle kanten op. Vervolgens reed de auto op de surveillerende agenten in. Ook zij konden ternauwernood voorkomen geraakt te worden.

Een van de agenten opende vervolgens het vuur op de wegrijdende auto. Dit kon de bestuurder echter niet bewegen om te stoppen. Doordat het kenteken was genoteerd, kon de bestuurder even later wel worden aangehouden. De 24-jarige bijrijder werd ook aangehouden en verhoord. Hij is inmiddels weer op vrije voeten. De politie onderzoekt de zaak.