Huta Galung, Rus naar halve finale Alphen

Peterselieman

Tennisser Jesse Galung heeft zich geplaatst voor de halve finale van het challengertoernooi in Alphen aan den Rijn. De 24-jarige Hillegommer won eenvoudig van de als zevende geplaatste Andreas Beck: 6-4 en 6-4. Bij de vrouwen schaarde Arantxa Rus zich eveneens bij de laatste vier. De nummer één van de plaatsingslijst versloeg de Oekraïense Yuliya Beygelzimer met 6-3 en 6-3.

De als vijfde gerangschikte Huta Galung kende weinig moeite met zijn Duitse opponent. Hij pakte de eerste set door bij een 5-3 voorsprong de service van Beck, vorige week in de tweede ronde van de US Open nog tegenstander van Roger Federer, te breken.

In de tweede set was één break ook voldoende. Huta Galung liet bij 5-3 nog matchpoints onbenut, maar serveerde daarna zelf simpel de wedstrijd uit. Hij stuit in de halve finale op Bastian Knittel, die in de tweede ronde nog Igor Sijsling de weg versperde. In de kwartfinale versloeg hij de nummer twee van de plaatsingslijst, Simon Greul: 6-3 en 7-5.

Een superieure Rus gunde Beygelzimer maar zes games. Zij treft nu Julia Schruff, die een Nederlands onderonsje in de halve finale voorkwam. De Duitse versloeg Angelique van der Meet in twee sets: 7-6 (6) en 6-3.