Hodgson niet te spreken over agent van Van der Vaart

Olga Kroeders

Rafael van der Vaart stapte deze zomer over van Real Madrid naar Tottenham Hotspur, maar Liverpool FC-manager Roy Hodgson is niet te spreken over de gang van zaken.

Volgens Hodgson verspreidde de zaakwaarnemer van de international geruchten die niet op waarheid berustten. "Die verhalen zijn erg irritant", aldus de manager op de clubsite van The Reds. "Een agent belt je op met de vraag of je Van der Vaart wil hebben, waarop we 'nee' hebben verkocht. De volgende dag zijn wij één van de clubs die hem willen hebben..."

"Ik moet wel mijn excuses maken aan Van der Vaart als zijn belangenbehartiger hem een ander verhaal heeft verteld. Ik denk dat het een hele goede speler is, maar niet het type waar wij naar op zoek zijn", vertelt Hodgson.

Hij heeft wel de beschikking over Ryan Babel. "Ik heb echter nog niet veel van hem gezien. Hij kwam pas laat terug vanwege het WK met Nederland. In drie/vier weken heeft hij het goed gedaan. Maar het is nog te vroeg om een oordeel over hem te vellen. Bij mij begint iedereen in ieder geval vanaf nul."