[WvdW] Voorbeschouwing NAC Breda - Feyenoord

Sjors (Sj0rSz)

Afgelopen weekend werd er in de Eredivisie niet gevoetbald, vanwege kwalificatie wedstrijden voor het EK. Dit weekend gaan we er echter weer volop tegenaan, dus is het ook weer tijd voor de Wedstrijd van de Week! Deze week is de keuze gevallen op het duel tussen NAC Breda en Feyenoord.

NAC Breda

NAC Breda maakt een moeilijke periode door. Voor de start van de competitie werd bekend gemaakt dat de ploeg met een strafpunt aan het nieuwe voetbalseizoen begon. Daarnaast maakte Robert Maaskant op 21 augustus bekend de Bredanaars te verruilen voor Wisla Kraków uit Polen. Niet veel later koos ook Kees Kwakman eieren voor zijn geld en verliet Breda voor FC Augsburg.


Kees Kwakman speelde tot voor kort nog bij NAC Breda (Foto: edam.volendam.nl)

Ook in sportief opzicht gaat het NAC Breda nog niet voor de wind. Uit de eerste drie wedstrijden van de nieuwe voetbaljaargang werd slechts één punt gepakt. Twee weken geleden won de Bredase formatie zijn eerste wedstrijd. VVV-Venlo werd toen met 2-0 verslagen. Hierdoor vinden we de Brabantse club op de dertiende plaats van de Eredivisie terug.

Daarnaast werd NAC Breda in de afgelopen periode veelvuldig in de media genoemd, vanwege de problemen tussen interim-trainer John Karelse en Leonardo. De aanvaller weigerde na een wissel in de wedstrijd tegen VVV-Venlo Karelse de hand te schudden. In de dagen daarna uitten zowel trainer als speler verschillende uitspraken tegenover de pers, waardoor het in het Bredase kamp vrij onrustig is.

Feyenoord

Bij Feyenoord gaat in sportief opzicht beter, getuige de vijfde plaats in de competitie. De Rotterdammers wonnen tot op heden twee wedstrijden, speelden één keer gelijk en gingen één keer onderuit. Voor Erwin Mulder, keeper van de club uit Rotterdam-Zuid, was er afgelopen week slecht nieuws. De goalie mist het duel met de Bredanaars, vanwege een blessure aan zijn vinger. Hierdoor zal de 41-jarige Rob van Dijk zijn plaats tussen de palen overnemen.


Leroy Fer; één van de talenten bij Feyenoord


Bovendien was Feyenoord in de afgelopen week positief in het nieuws. Scheidend directeur betaald voetbal Henk Kesler sprak namelijk lovende woorden over de Rotterdammers. Volgens hem is de ploeg uit Rotterdam-Zuid, die nog altijd met financiële problemen kampt, op de goede weg en zou het zelfs spectaculair kunnen groeien.

Historie

Dit weekend spelen NAC Breda en Feyenoord voor de 61e keer tegen elkaar. In het verleden wonnen de Rotterdammers 38 keer tegen negen zeges voor de Bredanaars. Daarnaast speelden zij nog dertien keer gelijk.

Laatste vijf ontmoetingen tussen NAC Breda en Feyenoord:

Datum Competitie Thuis Uit Uitslag
04/04/2010 Eredivisie Feyenoord NAC Breda 0 - 0
27/09/2009 Eredivisie NAC Breda Feyenoord 0 - 2
21/05/2009 Eredivisie Feyenoord NAC Breda 0 - 4
16/05/2009 Eredivisie NAC Breda Feyenoord 3 - 2
08/03/2009 Eredivisie NAC Breda Feyenoord 1 - 2


Wedstrijdinformatie

Het duel tussen NAC Breda en Feyenoord wordt aanstaande zondag in het Rat Verlegh-stadion gespeeld. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Ruud Bossen en begint om 12:30 uur. Onder dit bericht kan je al speculeren over de opstellingen en de mogelijke uitslag!