Zeven jaar cel geëist tegen agressieve overvaller

Redactie

Tegen een 22-jarige veelpleger is vrijdag zeven jaar cel geëist voor het plegen van meerdere overvallen en een poging tot doodslag. De Hagenaar pleegde tussen december vorig jaar en mei dit jaar vijf keer diefstal met geweld, waarbij hij een keer zijn slachtoffer neerstak. Bij deze overval verloor hij zijn paspoort, zijn huissleutels en het mes. De man heeft bekend, meldt het Openbaar Ministerie in Den Haag.

Op 6 mei dwong hij een man die aan het pinnen was op de Wateringse Herenstraat in Den Haag onder bedreiging van een mes zijn geld af te geven. Toen hij vervolgens ook nog de auto van de man wilde stelen ontstond er een worsteling, waarbij het slachtoffer meerdere malen gestoken werd. De overvaller verloor hierbij het steekwapen, zijn trui, zijn paspoort en zijn huissleutels.

Het kostte de politie dan ook weinig moeite de man op te pakken. De sleutels pasten op zijn voordeur en het mes dat hij gebruikt had bleek te ontbreken uit de keukenlade van zijn moeder. De Hagenaar kon ook gelinkt worden aan twee eerdere gewelddadige overvallen op mannen die aan het pinnen waren en aan twee gewelddadige overvallen op vrouwen die over straat fietsten.

De rechter doet over twee weken uitspraak.