[Vuelta] Cavendish opnieuw superieur

Niels (DerMeister)

Mark Cavendish heeft vandaag zijn tweede etappezege op rij geboekt in de Ronde van Spanje. De Britse sprinter was in de dertiende etappe naar Burgos oppermachtig in de massasprint. Igor Anton blijft ook na vandaag leider in het algemeen klassement.

In het begin van de etappe wisten vijf renners, waaronder Nederlands kampioen Nicky Terpsta, te ontsnappen en een maximale voorsprong van zeven minuten op te bouwen. Op dat moment nestelden HTC Columbia en Garmin zich op de kop van het peloton en vier kilometer van de streep werden de vluchters teruggepakt door het peloton.

Vervolgens waren vanzelfsprekend alle ogen gericht op Mark Cavendish. In de finale leek het Columbia-treintje in eerste instantie niet goed te lopen, aangezien knecht Goss te snel op kop kwam. Hij hield echter knap het tempo in het treintje en loodste zo Cavendish prima naar de finish. De Brit klaarde de klus perfect, sprong met fiets en al over de finishlijn en sleepte daarmee de tweede etappezege op rij binnen.

Thor Hushovd eindigde als tweede, net voor de Italiaan Daniele Bennati. Tyler Farrar, de troef van Garmin en gisteren nog tweede, eindigde slechts zesde. Hij startte vandaag echter zonder superknecht Julian Dean. De Australische renner stapte vanmorgen af.

Uitslag dertiende etappe

# Renner Ploeg Tijd
1 Mark Cavendish (GB) HTC Columbia 4.50,18
2 Thor Hushovd (Noo) Cervélo z.t.
3 Daniele Bennati (Ita)
Liquigas z.t.
4 Yevgeni Gutarovich (Wru) Française des Jeux z.t.
5 Manuel Cardoso (Por) Footon z.t.
6 Tyler Farrar (VS)
Garmin z.t.
7 Denis Galimshanov (Rus)
Katusha z.t.
8 Koldo Fernández (Spa) Euskaltel z.t.

Algemeen klassement

# Renner Ploeg Tijd
1 Igor Anton (Spa) Euskaltel 56.38.03
2 Vincenzo Nibali (Ita)
Liquigas +0.45
3 Xavier Tondo (Spa) Cervelo +1.04
4 Joaquin Rodriguez (Spa) Katusha +1.17
5 Ezequiel Mosquera (Spa) Xacobeo Galicia +1.29
6 Ruben Plaza (Spa)
Caisse d'Epargne +2,07
7 Rigoberto Uran (Col) Caisse d'Epargne +2,14
8 Nicholas Roche (Ier) AG2R - La Mondiale +2,30