[Upd] Berg komend weekend toch in actie

Niels (DerMeister)

De tuchtcommissie van de KNVB heeft PSV-spits Marcus Berg voor vier wedstrijden geschorst. De Zweedse aanvaller ging in de wedstrijd tegen ADO Den Haag in de fout door een elleboogstoot uit te delen aan Timothy Derijck.

De scheidsrechter had de vermeende actie van Berg niet opgemerkt, maar aan de hand van videobeelden werd de PSV'er alsnog geschorst. De schorsing van vier wedstrijden betekent dat de commissie hiermee het schikkingsvoorstel overgenomen heeft van de aanklager betaald voetbal.

PSV ging in eerste instantie niet akkoord met de aanklager betaald voetbal, waarna de tuchtcommissie de zaak verder behandelde. De Eindhovense ploeg heeft vier dagen de tijd om in beroep te gaan. Tekent de ploeg beroep aan voor vrijdagmiddag 16.00 uur, dan mag Berg zaterdag nog meedoen in de competitiewedstrijd tegen N.E.C Nijmegen.

Update:

Marcus Berg kan dit weekeinde toch in actie komen voor PSV. De spits is in beroep gegaan tegen de uitspraak van de tuchtcommissie van de KNVB. Die legde hem vrijdagochtend een schorsing op van vier wedstrijden.

Door het beroep is de straf voorlopig opgeschort. De Zweed is aangeklaagd wegens zijn vermeende elleboogstoot tegen Timothy Derijck in de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag. Het is niet bekend wanneer de Commissie van Beroep zich over de zaak buigt. Berg mag daardoor voorlopig gewoon aantreden voor PSV.