Drie verdachten mensenhandel opgepakt

Redactie

Drie mensen zijn maandagochtend opgepakt op verdenking van mensenhandel. Dat heeft de politie donderdag bekendgemaakt. De drie zouden vrouwen in de prostitutie hebben laten werken en ze hebben uitgebuit.

De verdachten zijn een 23-jarige man en een 18-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel en een 63-jarige Rotterdammer. Ze zijn donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Rotterdam. Die heeft besloten dat ze nog zeker veertien dagen blijven vastzitten.

Het onderzoek naar de praktijken van het drietal liep al enkele maanden. Agenten kwamen de verdachten op het spoor, nadat tijdens een controle in de escortbranche een destijds 16-jarig meisje werd ontdekt. Naar aanleiding van haar verklaring werd een tweede slachtoffer van toen 16 jaar ontdekt.

De meisjes hebben verklaard te zijn geronseld door de 18-jarige vrouw. De verdachten waren volgens de politie actief in Rotterdam, Capelle en ook elders in Nederland.

De politie verwacht de komende tijd meer aanhoudingen te verrichten. Beide slachtoffers zijn op een veilige plek ondergebracht.

De drie werden in hun woningen aangehouden. In de woning in Capelle aan den IJssel was ook een 2-jarig kind aanwezig, dat is overgedragen aan Jeugdzorg.