[WK Judo] Vuijsters grijpt naast brons

Niels (DerMeister)

Grim Vuijsters is er tijdens het WK Judo in Tokyo niet in geslaagd om het podium te halen in de klasse boven de honderd kilogram. Onze landgenoot verloor in de herkansing van de Egyptenaar Islam El Shababy.

Vuijsters was naar deze herkansing doorverwezen, nadat hij in de kwartfinales verrassend verloor van de Fransman Matthieu Batille. Ook in de herkansing wist Vuijsters niet te winnen. Hij verloor na één minuut en veertien seconden met een Ipon.

Na afloop wist Vuijsters de reden van zijn matige optreden in Tokyo. In de eerste ronde liep de Nederlander een nekblessure op, maar ondanks deze kwetsuur ging Vuijsters verder in het toernooi. "Ik was duizelig en had tintelingen", vertelde Vuijsters over zijn eerste partij. "De medische staf lapte me echter op, waardoor ik verder kon."

Tijdens de kwartfinale nam Vuijsters tegen de Fransman Batille nog wel een voorsprong, maar wist deze tot zijn eigen teleurstelling niet te behouden. "Om die partij ga ik vannacht nog wel een traantje laten. Ik stond met één been in de finale, maar liet me toch nog pakken door die Fransman", aldus de teleurgestelde Vuijsters.

Mocht de blessure niet snel overgaan, komt zijn deelname aan de Open Klasse die maandag gehouden wordt, in gevaar. "Als de blessure over is, doe ik zeker mee", besloot Vuijsters strijdvaardig.