Stekelenburg: "Zo'n wedstrijd verwacht je niet"

Peterselieman

Maarten Stekelenburg was dinsdag opnieuw van grote waarde voor het Nederlands elftal, dat dankzij de Ajacied drie punten pakte tegen Finland. De doelman hield Oranje in de eerste helft op de been in een zwakke fase.

Voor Nederland was er niets aan de hand toen Klaas-Jan Huntelaar al snel twee keer scoorde. Uit een hoekschop deed Finland echter meteen iets terug, waarna de bezoeker kans op kans kregen. "Je verwacht niet dat je tegen Finland zo vaak in actie moet komen, maar als de tegenstander zulke kansen krijgt, moet je ze pakken", reageert Stekelenburg tegen De Telegraaf.

Op het WK was de Ajacied ook al belangrijk voor Oranje en die lijn zet de 27-jarige sluitpost door in de EK-kwalificatiereeks. "Ik heb veel vertrouwen. Ik probeer de rust te bewaren en dat lukt de laatste tijd prima." Oranje staat na twee duels op de tweede plaats in poule E van de EK-kwalificatiereeks.

Zweden won dinsdag met 6-0 van San Marino en is daardoor nu koploper in de groep. Achter Nederland staan Hongarije en Moldavië op drie punten, terwijl Finland en San Marino een EK-ticket nu al bijna kunnen vergeten. Oranje speelt op 8 oktober de volgende interland uit tegen Moldavië.