Maduro lacht om ontevreden fans

Sjors (Sj0rSz)

Het Nederlands elftal begon vrijdag met een prima 5-0 zege aan de kwalificatiereeks voor het EK van 2012. Hedwiges Maduro had als basisspeler een belangrijke rol in die overwinning.

Maduro stond samen met Joris Mathijsen in het centrum van de verdediging, als vervanger van de geschorste John Heitinga. De speler van Valencia was zeer tevreden met het resultaat. "Juist in dit soort wedstrijden is het een kunst om negentig minuten op en top geconcentreerd te zijn. Dat is gelukt", zegt hij in De Telegraaf.

De 15-voudig international reageert daarom ook verbaasd op reacties van ontevreden fans. "Ik hoorde dat het sommige mensen tegenviel, dat we maar met 5-0 wonnen. Typisch Nederlands. Het moest minimaal 7-0 zijn, maar als we 21-0 wonnen, hadden we er vast 23 moeten maken", lacht de 25-jarige verdediger.

Maduro verwijst naar de andere kwalificatiegroepen van het EK. "Wij hebben de hoogste uitslag neergezet. Spanje won met 4-0 bij Liechtenstein, om over Frankrijk (0-1 verlies tegen Wit-Rusland, red.) en Portugal (4-4 tegen Cyprus) maar te zwijgen. Echt, hoger dan 5-0 zie je ze bijna niet meer."