Van der Vaart gaat uit van basisplek in De Kuip

Denny (nyny83)

Rafaël van der Vaart rekent erop dat hij dinsdag een basisplek heeft in De Kuip, waar Oranje tegenover Finland staat. Dat zegt hij in De Telegraaf. Tegen San Marino moest de middenvelder van Tottenham Hotspur genoegen nemen met een invalbeurt.

"We begonnen wel erg defensief tegen San Marino, maar gelukkig kon ik de tweede helft invallen", zegt Van der Vaart, die dinsdag meer speelminuten verwacht. "Ik verwacht vooraf altijd een basisplaats, zoals ik daar ook van uitga tegen Finland morgen in De Kuip." Finland verloor haar eerste EK-kwalificatieduel met 2-0 van Moldavië.

Van der Vaart was tevreden met zijn eigen spel tegen San Marino. "Je weet dat de ruimtes klein zijn, er verdedigend weinig te vrezen valt en je als middenvelder de spits moet aanspelen en aansluiten. In die omstandigheden voel ik me goed en daarom vond ik het niet vreemd dat de bondscoach me na rust liet spelen."

Na de interland tegen Finland volgen in oktober wedstrijden tegen Moldavië en Zweden. Door twee treffers van Pontus Wernbloom (2-0) won Zweden haar eerste duel van Hongarije. Het thuisduel met de Scandinaviërs wordt de laatste interland van Oranje in dit kalenderjaar.