WMSC wil ook Massa en Alonso horen

Peterselieman

De World Motor Sport Council van de FIA heeft komende woensdag de hoorzitting over de vermeende teamorders bij Ferrari tijdens de afgelopen Grand Prix van Duitsland. Daar ging Felipe Massa aan de kant voor Fernando Alonso zodat hij de race kon winnen. Beide rijders zullen opgeroepen worden om te getuigen.

Halverwege de race riep Alonso dat hij opgehouden werd door Massa. De Braziliaan kreeg even later over de boordradio te horen dat zijn teamgenoot sneller was en besloot daarom plaats te maken voor de Spanjaard. Voor die boodschap was er aan de pitmuur van Ferrari koortsachtig overleg geweest, omdat Alonso er goed voor stond in het kampioenschap en de punten goed kon gebruiken.

Ferrari ontkent het gebruik van de teamorder en moet bij de WMSC uitleg geven. De stewards in Duitsland beoordeelden het wel als een teamorder en legden de Italiaanse renstal een boete op. Ook Alonso en Massa moeten uitleg geven, al hoeven zij hiervoor zich woensdag niet fysiek in Parijs te melden. Ze kunnen volstaan met een teleconferentie.