Sprintfenomeen Bolt: "Ik denk dat ik profvoetballer zou kunnen zijn"

Olga Kroeders

De Jamaïcaanse sprinter Usain Bolt is momenteel wereldrecordhouder op de honderd meter sprint (9.58 sec.) en is van plan om dit record wederom te verbreken. Bolt staat ook bekend om zijn liefde voor voetbal en hij denkt dat hij zelf professioneel zal kunnen voetballen.

"Ik heb nog vier jaar als sprinter, als ik hard train", aldus de 24-jarige Jamaïcaan tegenover BBC Radio 5 live's Sportweek. "Als ik ermee stop, wil ik nog twee jaar aan de slag als voetballer. Ik zie die gasten altijd en ik denk dat ik ook een professionele voetballer zou kunnen zijn."

"Ik zal het proberen. Wellicht kan ik bij een goede ploeg terechtkomen of een middelmatige ploeg", zo vervolgde de Olympische kampioen van 2008.

Bolt heeft zelfs al een favoriete positie voor ogen. "Ik ben zeker een aardige speler, een verdedigende of aanvallende middenvelder, ergens op het middenveld."

Allereerst hoopt de supporter van Manchester United echter om nog beter te presteren als sprinter. "Eerst hoop ik dat ik degene zal zijn die binnen 9.4 seconden de honderd meter kan lopen, want ik denk dat dit een record zal zijn die niet verbroken gaat worden."