Zidane jr. maakt indruk bij Real Madrid

Jeffrey

Zinedine Zidane lijkt het talent hebben doorgegeven aan zijn kind. De zoon van Zinedine, Enzo, speelt in de jeugdopleiding van Real Madrid, waar men zeer tevreden over zijn ontwikkeling is.

"Deze jongen is qua voetbaltalent net zijn vader", aldus algemeen directeur Jorge Valdano tegenover AS. Enzo speelt op dezelfde positie als zijn vader vroeger actief was. Ook hij fungeert als belangrijke pion op het middenveld die het spel weet te dirigeren.

Enzo gebruikt echter niet de achternaam van zijn vader, maar van zijn moeder: Fernández. De reden hiervoor is om de druk rondom zijn persoon weg te nemen. De staat van dienst die zijn vader heeft, is voor een voetballer uiterst moeilijk te overtreffen.

Zinedine Zidane was van 2001 tot 2006 actief bij Real Madrid. Met de Spaanse topclub won hij in 2002 de Champions League. In 1998, 2000 en 2003 werd de voormalige international van Frankrijk Wereldvoetballer van het Jaar. Met de nationale ploeg van Frankrijk werd hij in 1998 wereldkampioen en in 2000 won hij met Les Blues ook het Europees kampioenschap.