Sneijder verlaat training uit voorzorg

Jeffrey

Oranje-middenvelder Wesley Sneijder heeft de training van zondagmiddag eerder verlaten. Het betreft geen ernstige blessure, maar een maatregel uit voorzorg. Alle 22 selectiespelers waren gedurende de training aanwezig.

De speler van Internazionale kampte met een aantal kleine pijntjes. Na een half uur trainen beëindigde hij daarom uit voorzorg de training. De ploeg van Bert van Marwijk bereidt zich voor op het duel met Finland, de tweede EK-kwalificatiewedstrijd voor het toernooi in Polen en Oekraïne.

Tegen de Finnen kan Oranje een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis beleven. De WK-finalist kan de twaalfde overwinning van het jaar 2010 boeken. Nooit eerder wist Nederland in een kalenderjaar zoveel zeges te boeken. Alleen tegen Spanje (1-0) verloor Oranje en in een oefenduel met Oekraïne eindigde in een gelijkspel (1-1).

Finland zag dinsdag zonder oud-Willem II'er Sami Hyypiä aantreden. De centrale verdediger werd in het duel met Moldavië bestraft met een rode kaart. De Scandinaviërs verloren de wedstrijd tegen de Moldaviërs met 2-0.