De Jong: "Tegenstanders van City zijn jaloers"

Olga Kroeders

Nigel de Jong gaat dit seizoen met Manchester City voor de landstitel. Met de gespendeerde miljoenen hoopt de Nederlandse middenvelder op zilverwaar én een basisplaats.

"Wat het moeilijk maakt voor ons is het feit dat alle tegenstanders ons als favoriet voor de titel zien", vertelt De Jong aan de Sunday Mirror. "We zijn nu hot in Engeland, alleen maar omdat we zoveel geld hebben besteed aan nieuwe spelers. Ik zeg niet dat iedereen ons haat, maar ik voel wel een grote mate van jaloezie jegens ons."

De middenvelder ziet Chelsea en Manchester United als favorieten voor het landskampioenschap. "We moeten de concurrentie zien aan te gaan met hen. Twee jaar geleden kregen we een nieuwe eigenaar, vorig jaar hebben we het fundament gelegd en dit seizoen moeten we vlammen. We moeten gaan strijden voor de prijzen", is De Jong strijdbaar.

Met de komst van Yaya Touré deze zomer is de bezetting op het middenrif nog groter. De Jong vreest niet voor zijn plek in de basiself. "Yaya is meer een centrale middenvelder dan een defensieve. Hij speelt aanvallend en ik denk dat we een uitstekend koppel kunnen vormen."