[WK] Argentinie en Engeland naar halve finale

Jeffrey

De teams van Argentinië en Engeland hebben zich weten te plaatsen voor de halve finale van het wereldkampioenschap hockey voor vrouwen. In poule B wisten zei beide de voorlaatste wedstrijd te winnen en zijn hierdoor niet meer in te halen in de laatste speelronde.

Bij Argentinië duurde het even voor de motor warm was. In de tweede helft vielen pas de goals die zouden leiden naar de overwinning. De eerste goal kwam op naam van Noel Barrionuevo uit een strafcorner. Na een fraaie solo wist Luciana Aymar in de slotfase de score nog te verdubbelen. Het was alweer de vierde zege op rij voor de Argentijnen.

Zuid-Afrika was het land dat tegen Engeland het onderspit moest delven. Zij gingen met 2-1 ten onder. Engeland staat nu met tien punten op de tweede plek terwijl nummer drie, Zuid-Korea, op maximaal acht punten kan komen.

In de laatste groepswedstrijd nemen Engeland en Argentinië het tegen elkaar op in strijd om de eerste plek. De Argentijnen hebben aan een gelijkspel genoeg terwijl Engeland een overwinning moet bewerkstelligen.