[US Open] Federer opnieuw makkelijk verder

Peterselieman

Roger Federer heeft zich eenvoudig geplaatst voor de achtste finale van de US Open. Net als Brian Dabul en Andreas Beck slaagde ook Paul-Henri Mathieu er niet in om de als tweede geplaatste Zwitser een set af te snoepen: 4-6, 3-6 en 3-6. In de volgende ronde speelt Federer tegen Jürgen Melzer of Juan Carlos Ferrero.

Federer, die op jacht is naar zijn zesde titel in New York, had telkens ongeveer een halfuurtje nodig om de set naar zich toe te trekken. Mathieu leek nauwelijks in zijn kansen te geloven en sputterde alleen aan het eind van de partij even tegen. Toen Federer voor de wedstrijd serveerde kreeg de Fransman plots drie breakpoints, maar ook dat bleek niet voldoende om de wedstrijd nog even te rekken.

Frankrijk verzekerde zich ondanks de uitschakeling van Mathieu van minimaal één tennisser in de kwartfinale. Richard Gasquet won met 6-4, 7-6 (3) en 7-5 van Kevin Anderson, Gaël Monfils (17) was Janko Tipsarevic met 7-6 (4), 6-7 (4), 6-2 en 6-4 de baas. In de achtste finale staan beide landgenoten tegenover elkaar.