Kruis: "WK hockey slecht georganiseerd"

Stefan (sportfreak)

De Nederlandse hockeybondscoach Herman Kruis is niet te spreken over de organisatie van het Wereldkampioenschap hockey voor dames, wat op dit moment plaatsvind in Argentinië.

"Het is prima dat dit toernooi in Argentinië plaatsvindt, maar regel het dan wel goed", aldus Kruis. "De organisatie schiet schromelijk tekort." Het Nederlandse team is nu anderhalve week in het Zuid-Amerikaanse land en viel daarbij van de ene verbazing in de andere. Zo is het tweede veld, waarop regelmatig getraind moet worden, ver verwijderd van het stadion en bovendien is het kunstgras niet te vergelijken. Bovendien staat bij regen het veld snel blank.

"Het trainen van de strafcorner heeft geen enkele zin", legt Kruis uit. "Als we alleen veld twee ter beschikking hebben, gaan we het krachthonk maar in." De teams kunnen namelijk niet elke dag in het stadion trainen. Het meest druk maakt Kruis zich echter over de werkomstandigheden van de technische staf, die in het stadion de tegenstanders moeten bekijken en analyseren. "Het zijn bijna Siberische toestanden waarin zij moeten werken. Er is geen ruimte waar ze zich tussen de wedstrijden even mogen opwarmen en eten en drinken is ook nauwelijks verkrijgbaar. Het gaat om de gezondheid van mensen. Het is schokkend dat dit gebeurt."

Ondanks dat de resultaten er tot nu toe niet onder lijden heeft Kruis een klacht ingediend bij toernooidirecteur Sheila Brown. Zowel tegen India (7-1), Nieuw-Zeeland (7-3) en Australië (4-1) boekte Oranje een ruime zege. "Wij moeten ons als team afsluiten en ons focussen op de wedstrijden. Al moeten we achterstevoren in de bus gaan zitten, dat maakt me niet uit. Het gaat erom dat we ons niet uit het veld laten slaan."