Verbeek wil gesprek met Romero

Sjors (Sj0rSz)

Sergio Romero had er in de afgelopen transferperiode alles voor over om AZ te verlaten, maar slaagde niet in deze opzet. Nu zit de goalie van AZ in een lastig parket, aangezien hij door trainer Gert-Jan Verbeek buiten de selectie werd gehouden.

Verbeek nam deze stap, omdat de Argentijn graag naar een andere club wilde vertrekken. Mocht Romero in Europees verband al gespeeld hebben, dan zou hij minder interessant zijn geworden voor mogelijke kopers. Moussa Dembélé en Mounir El Hamdaoui ondergingen namelijk hetzelfde lot en deden niet mee in de Europa League.

Joey Didulica stond in de afgelopen wedstrijden bij AZ onder de lat. Verbeek weet echter nog niet naar welke keeper zijn voorkeur gaat. "Ik heb nog geen keuze gemaakt," aldus de oefenmeester. "Romero speelt dit weekeinde voor Argentinië. Daar ben ik blij mee, want dan speelt hij tenminste weer wedstrijden. Ik ga beelden van die wedstrijden opvragen zodat ik kan zien hoe hij keepte. Als hij terug is, zal ik met hem over de situatie praten."