Zjordania: "Mijn geld is brandschoon"

Sjors (Sj0rSz)

Mareb Zjordania, de nieuwe eigenaar van Vitesse, heeft laten weten dat zijn geld 'brandschoon' is. Daarnaast liet de Georgiër weten dat zijn advocaten alle boeken zullen openen, zodat iedereen kan zien waar het geld vandaan komt.

Zjordania belandde in zijn vaderland wel twee keer in de gevangenis. "De nieuwe regering vroeg mij af te treden als voorzitter van de voetbalbond, zodat zij hun eigen mensen op deze strategische plek konden posteren", liet hij weten. De Georgiër ging hier logischerwijs niet op in, waarna hij werd beschuldigd van belastingontduiking. "Ik ben volledig vrijgesproken van de beschuldigingen."

Daarnaast is de overname van Vitesse voor Zjordania een zeer serieuze aangelegenheid. "Ik ga hier niet voor niets met mijn gezin wonen en heb een grote drang om de taal te gaan leren."

Zjordania wil in elk geval zoveel mogelijk investeren in de ploeg uit het Gelredome. "Zonder hulp van vrienden en relaties kom je nergens", waarmee hij refereerde naar de goede band met zijn steenrijke landgenoot Alex Tsjigirinski en de Russische miljardair Roman Abramovich, de eigenaar van Chelsea. "Ik ben er trots op dat ik een hechte vriendenkring heb opgebouwd, bestaande uit mensen die succesvol zijn in wat zij doen. In het geval ik het nodig heb kan ik op de financiële ondersteuning van Alex rekenen."