Vettel: "Ben een slecht verliezer"

Peterselieman

Red Bull-coureur Sebastian Vettel heeft toegegeven dat het zijn fout was dat hij tijdens de afgelopen Grand Prix van België Jenson Button raakte. De Brit viel met schade uit, terwijl Vettel door kon rijden. De Duitser eindigde echter buiten de punten en baalde hier openlijk van.

"Het klopt dat ik een slechte verliezer ben. Als ik goed zou kunnen verliezen, dan zou ik hier niet op mijn plek zijn. Het klopt ook dat ik na Hongarije zwaar teleurgesteld was en geen moeite deed om dat te verhullen. Ik ben liever eerlijk dan dat ik op zo'n moment een schijnheilige lach op mijn gezicht tover," zei Vettel tegen Auto Bild Motorsport.

"In Hongarije zat ik te slapen tijdens de safety car-periode en in Spa ging ik in de fout bij een inhaalactie op Button. Ik ben open en eerlijk genoeg om dat toe te geven. Ik ben er niet trots op, maar ik kan er niets meer aan veranderen. Ik geloof dat ik zoiets niet nog eens laat gebeuren. En uiteindelijk maken fouten je ook een betere coureur."

"In de eerste dertien races van dit jaar verliep lang niet alles gladjes, maar toch sta ik maar 31 punten achter op de leider. Ervan uitgaande dat we onze snelheid behouden is dat zo ingehaald. Dat ik de meeste pole positions achter mijn naam heb dit seizoen houdt in dat we onder alle omstandigheden snel zijn, en dat is een goed teken. Ik weet hoe goed we zijn. En ik wil dit jaar de titel winnen!"