Lotus viert eenjarig bestaan in Monza

Peterselieman

Lotus Racing zal tijdens de Grand Prix van Italië haar eenjarig bestaan gaan vieren. Op de dag van de race in Monza is het precies een jaar geleden dat de Maleisische renstal van de FIA te horen kreeg dat ze dit jaar mee mocht gaan doen in de Formule 1.

De naam Lotus heeft een lange geschiedenis in de autosport en ook in de Formule 1. Team Lotus was tussen 1958 en 1994 actief in de sport, maar het nieuwe Lotus Racing heeft met het originele team niets meer te maken. De renstal is inmiddels uitgegroeid tot de beste van de drie nieuwkomers in de sport.

Technisch directeur Mike Gascoyne is tevreden over hoe het seizoen tot nu toe verlopen is. "Het is moeilijk onder woorden te brengen wat dit voor ons betekent. Het zijn nu al 365 ongelofelijke dagen geweest en we hebben nog veel meer spannende tijden voor ons liggen. Mij is vaak gevraagd of ik echt dacht dat we konden doen wat velen voor onmogelijk hielden, namelijk een team opbouwen vanaf letterlijk een paar woorden op een velletje papier tot nu, de nummer tien van het kampioenschap, de beste van de nieuwe teams, een team met een glorende toekomst."

Team-eigenaar Tony Fernandes is al even enthousiast. "Precies een jaar geleden werd onze Formule 1-droom werkelijkheid en nu rijden we al op één van ’s werelds mooiste circuits. We brengen de groengele bolides terug waar ze horen. Ik kan niet wachten om de reactie van het publiek te zien als we de baan op rijden."