Meer toeristen geven minder geld uit

Redactie

Nederland heeft afgelopen zomer meer toeristen ontvangen dan in dezelfde periode vorig jaar. Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) denkt dat de toename voor een groot deel te danken is aan het mooie weer aan het begin van deze zomer. Wel gaven toeristen dit jaar iets minder uit.

Concrete cijfers heeft het bureau nog niet. Het NBTC komt tot de conclusies na navraag bij onder meer hotels en campings over hun zomer. Hieruit blijkt volgens het bureau dat Nederland niet alleen meer buitenlandse toeristen trok, maar dat ook meer Nederlanders besloten vakantie in eigen land door te brengen.

Het NBTC noemt vooral de stijging van het aantal Duitse, Belgische en Franse toeristen dat Nederland bezocht opvallend. Behalve het mooie weer kwam dit ook door de crisis, denkt het bureau. "Nederland profiteert van het feit dat dankzij de gevolgen van de crisis veel Belgen, Duitsers en Fransen hun vakantie doorbrengen in de dichterbij gelegen landen."

Dat meer Nederlanders besloten vakantie in eigen land te vieren, komt eveneens door de crisis, stelt het NBTC. "De bungalowparken en de luxere campings zien een lichte stijging van het aantal Nederlandse gasten."

De prognose voor dit najaar is gunstig. Bungalowparken en hotels zien een duidelijke stijging in de reserveringen ten opzichte van vorig jaar.

Meer toeristen geven minder geld uit
Meer toeristen geven minder geld uit (Foto: Novum)