[US Open] Djokovic in drie sets langs Petzschner

Peterselieman

Novak Djokovic heeft in New York de derde ronde van de US Open bereikt. De als derde geplaatste Serviër was in drie sets te sterk voor de Duitser Philipp Petzschner: 7-5, 6-3 en 7-6 (6). In zijn vorige partij ontsnapte Djokovic nog aan uitschakeling door zich in vijf sets langs zijn landgenoot Viktor Troicki te worstelen.

De partij tussen Djokovic en Petzschner moest in de eerste set korte tijd onderbroken worden nadat er in de bovenste ring van het Arthur Ashe Stadium een vechtpartij was uitgebroken. Drie fans werden daarop door de politie afgevoerd. Djokovic liet zich er niet door afleiden en dwong een plaats af in de derde ronde, waarin de Amerikaan James Blake zijn tegenstander is.

Bij de vrouwen viel het doek voor de Poolse Agnieszka Radwanska. De nummer negen van de plaatsingslijst verloor in de tweede ronde met 6-2, 1-6 en 4-6 van de Chinese Shuai Peng. Maria Sharapova bleef eenvoudig overeind. De winnares van 2006 bereikte de derde ronde door Iveta Benesova uit Tsjechië met 6-1 en 6-2 opzij te zetten.